Matchstart:sön 29 september, 07:45
Plats:Helsingborg Arena
Samling: Genarps Idrottshall kl.07:45
Aktivitetsinfo: FCH Cup i Helsingborg för P05 i Helsingborg Arena.
Grp matcher 09:40, 12:20 och 15:00. 1:an och 2:an går vidare från gruppen. Kvartsfinal 17:00, semi 18:20, final 19:40. Alla matcher under samma tak.
Ingen garanterad speltid.

Lång dag, inget stort utbud i hallen, ta med mat och/eller pengar för hela dagen. Foppatofflor o en torr träningströja mellan matcherna är skönt.

Idag åkte IBK Genarp P05/06 upp till FCH Cup P05. Vi visste redan innan att vi hamnat i en svår grupp med tre riktigt bra lag. Utgångsläget var att ettan och tvåan i gruppen gick till slutspel.

Första matchen kl.09:20 mötte vi Lindome IBK ifrån Göteborg. Vi mötte dem i Gbg Cup i våras där vi förlorade med 3-1. Vi gör 1-0 efter fem minuter och trummar på bra. Efter detta åker vi på en 2min utv och vi spelar bra boxplay men tyvärr, strax efter vi blir fulltaliga, studsar bollen lite olyckligt framför mål och det står 1-1. Nästan direkt åker vi på en 2+2+10min vilket gör att vi får jobba och slita ännu än gång men gör det riktigt bra. Med en spelare mindre och 1min kvar av perioden lyckas vi tom sätta 2-1!💪🏼
I början av andra perioden gör vi 3-1 och spelar stundtals riktigt bra bandy. Det blir lite chanser på båda hållen men vi lyckas hålla ut och matchen slutar 3-1. Vi gör en riktigt bra match mot ett storvuxet och snabbt lag.😃👍🏼

I andra matchen kl.12:20 mötte vi Höllviken IBF som vi vet är grymt bra. Vi startar matchen jätte bra där det är chanser på båda hållen. Långt in i perioden gör vi 1-0 vilket står sig perioden ut. 6min in i andra åker vi på en 2min utv och 1min senare får Höllviken en tvåa. Hölle trycker på ordentligt där Ville i målet räddar oss många ggr, efter ungefär halva perioden gör Höllviken 1-1 och ngr minuter senare även 1-2. Vi försöker trycka på men resultatet står sig matchen ut. Detta var killarnas bästa match idag!🙌🏼👏🏼

I sista gruppspelsmatchen kl.15 gällde det att minst få lika mot FC Helsingborg Blå vilka var tvungna att vinna för att gå vidare. Vi vet att FCH är ett duktig lag och effektiva i slottet vilket de visar ganska snabbt efter ett frislag, 0-1. Vi kvitterar till 1-1, 7min in i matchen. Har för mig att FCH gör 1-2 innan paus. Vi har mkt boll och kommer till en del riktigt farliga lägen men är tyvärr inte effektiva. Jag tror de gör 1-3 i andra men vi reducerar till 2-3 efter 8min. Vi trycker på vad vi kan och i slutet plockar vi ut målvakten, tyvärr får de tag på bollen direkt och lyfter in 2-4 i öppen kasse. Matchen slutar 2-4 och vi är utslagna ut cupen.

Och att det var en svår grupp ser vi nu ikväll när två lag ifrån gruppen spelar final, Höllviken IBF- FC Helsingborg Blå...😳🙄

Vi fick tre matcher mot riktigt bra motstånd vilket är bra inför vår seriepremiär sön 13okt i P05 Svår.