IBK E D0M BÄSTA....HEJA HEJA HEJA GENARP!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Senior Herr

Välkomna till IBK Genarps Herr A!

Vi är laget som ni garanterat har hört talas om.

På denna hemsida får du följa med på vår resa genom seriesystemen via matchreferat, intervjuer, bilder, kommentarer, diskussioner och mycket mer.

 

Jag lovar, denna resa vill du inte missa!

Inför hemmamatch mot Oxie SK med Coach Hansson
2018-01-12 12:25
Nu har det varit jul- och nyårsledighet för vårt herrlag, men på söndag drar det igång på riktigt igen.

Första halvan av säsongen har ju öppnats på ett lysande sätt, där man har fått vinnande ur alla strider förutom mot Lomma borta, där man endast fick med sig ett kryss.

Givetvis har hemsidan tagit sig ett snack med hemmalagets coach Daniel Hansson för att få en liten inblick i hur läget ser ut efter ledigheten och även vad som förväntas både till helgen och resterande del av säsongen.

Hej Daniel! Serien har precis vänt och ni ligger på en betryggande förstaplats, vad har du att säga om säsongen hittils?

Hej! Det är väl svårt att klaga på första halvan när vi gått som tåget och är obesegrade! Dock så ska folk tänka på att vi jobbar jävligt hårt för detta! Vi ser till att alltid köra 2 hårda pass i veckan, och vi är aldrig under 15 utespelare på våra träningar! Säga vad man vill om att det är för seriöst när man spelar i division 4, men killarna i vårt lag vet om att vi krigar för att etablera oss i division 3 redan nästa säsong! Och då gäller det att börja förberedda sig redan nu.

På söndag är det Oxie SK som kommer på besök i hemmaborgen, vad kommer att krävas för att plocka alla 3 poäng baserat på förra mötet mot dem?

Det kommer att krävas ett betydligt bättre försvarsspel än vad vi visade upp i ishallen i Oxie när vi möttes sist. Vi vet om att vi snittar över 10 mål i de flesta matcherna, så håller vi bara tätt bakåt, så kommer kassarna trilla in framåt.

Hittills är ni de enda obesegrade herrlaget i Skåne, är detta någonting som ni pratar om inom laget för att hålla säsongen ut?

Vi trycker mycket på att varje träning är viktigt, det gäller att vi inte bromsar upp och blir bekväma på träningarna. Vi har gjort en bra säsong pga att vi tillsammans alltid lägger ner ett hårt jobb på träning som match, där vi tillsammans är medvetna om var det ska bära! Och det är precis så vi vill att det ska fortsätta vara, även om det visar sig att seriesegern är bärgad om några omgångar!

Vi vill hela tiden bli bättre och det hjälps vi åt med!

Vi tackar Daniel för pratstunden och ser framemot att dra igång andra halvan av säsongen.

På söndag kl 17,00 blåser domarna igång matchen, vi ses där!
Inför IBK Lund med Coach Hansson
2017-09-22 12:30

Det är dags för ytterligare en träningsmatch på hemmaplan!

 

Nu är det endast 2 träningsmatcher kvar innan seriepremiären nästa söndag.

 

Precis som vi brukar tar vi oss ett snack med hemmalagets tränare Daniel Hansson för att få reda på hur det står till i laget:

 

Hej Daniel! Då närmar sig seriepremiären med stormsteg, vad vill du få ut av morgondagens match mot IBK Lund?

 

Efter vi haft lite dåligt med folk de sista matcherna. Så är vi nu återigen bra folkade. Så är det viktigt att komma igång med spelet, kunna rulla på tre kedjor och att få det till att fungera.

 

Vi kommer att ha några juniorer med i denna match, som tyvärr inte har åldern inne för att spela seniorbandy när serien drar igång, hur går dina tankar kring att ha med dem i matchtruppen?

 

Vi har väldigt många duktiga killar som är med och sliter varje träning så när det ges chans för dem att prova seniorspel vill jag att dem ska få göra det. Det är ett väldigt stort steg att spela seniorlaget när man är 14 år, men absolut inte fel att få känna på det om man kan.

 

Det sägs att det alltid är viktigt att ha med sig en bra känsla inför premiären, vad är viktigast i dina ögon, vinst eller att ni spelar bra innebandy?

 

Det viktigaste är att vi hittar vårt eget spel och vågar tro på det. Hittar vi det så kommer vi bli farliga när serien drar igång. 

 

Vi tackar Daniel för denna intervjun och önskar laget stort lycka till på lördagens match!


Passa på att kommer ner till hallen kl 14,00 för att se sista träningsmatchen på hemmaplan innan serien drar igång!

Nyförvärv #6
2017-09-22 07:44
Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv!

En del av er har säkerligen redan sett denna fantastiska människa under våra träningsmatcher! Men tro er inte veta allt om denna filur!

Vi har tagit oss ett snack med Andreas Sandberg för att ge honom en chans att presentera sig själv! Nu rullar vi!

Berätta för oss vem Andreas Sandberg är?

Hej på er alla fina människor där ute! Jag är en riktigt klämkäck kille på 21 vintrar. Bor i Staffanstorp (representing STP you know) och "jobbar" som målare. På fritiden är jag en professionell CS-spelare som är den ledande figuren i ST Hyby Gaming! (in och titta på vår youtubekanal, den är galet bra!!!). Sen gillar jag även att mecka med min "motorsysel" och äta "Scauercreamchips" med mina vänner.

Vad kommer du att tillföra på planen?

På planen kommer jag förhoppningsvis tillföra med ett tryggt försvarspel. Är trotsallt van att alltid vakta "longen". Även en hel del fart kommer att levereras från mina snabba fötter. Har ett extremt vasst skott, så motståndarna får akta sig för min raketare!

Bästa innebandyminne? Hur har din karriär sett ut? Var har du spelat? Några fina priser?

Mitt bästa innebandyminne måste vara när vi vann DM-guld nån gång under karriären, min inte när det var, men kommer ihåg att det var skoj! Tidigare i min karriär har jag spelat i IK Stanstad, Malmö FBC och IBK Lund. I Stanstad vann vi då det beryktade DM-Guldet och serien några gånger. Men mitt absolut finaste pris är när jag spelade i Malmö FBC och vi vann SM (Skurup-Mästerskapet), och det var en stor och minnesvärd bedrift!

3 Snabba:

Mål eller Assist?

Alltid mål, tittar bara framåt, gillar inte att passa!

Göra en tunnel eller en sjuk målgest?

En riktigt sjuk målgest är aldrig fel!

Hetsa motståndarna eller publiken?

Hetsa publiken alla dagar i veckan!

Vi tackar Sandberg för denna intervjyn som vi tyvärr måste avbryta ganska abrupt, då han och hans CS-clan skulle iväg på Bootcamp och var redan försenade!

Sandberg hälsade dock att om det var någon som hade några fler frågor så är han alltid tillgänglig på steam, där han nickar "Jag heter Andreas och är 21 år, nån singel där ute?"

Vi önskar Sandberg och laget stort lycka till i kommande säsong!
Inför Ekeby med Coach Hansson
2017-09-15 12:33
Ännu en lördag närmar sig, och då är det dags för träningsmatch igen!

Denna veckan är det Ekeby som kommer på besök till Genarps Idrottshall för att försöka göra livet surt för IBK.

Precis som vi brukar har vi tagit oss ett snack med hemmalagets tränare för att höra hur tankegångarna går inför lördagens drabbning.

Hej Daniel! Senaste träningsmatchen blev det en 5-10 förlust mot IBK Finn? Några kommentarer om matchen?

Hej! Mot Finn var det väldigt mycket upp och ner, vi blandade och gav helt enkelt. Tycker absolut att vi ska ta med oss andra perioden, där vi faktiskt spelar ut Finn rätt bra. Tyvärr gör vi allt för många misstag i tredje perioden där vi blir straffade direkt, och detta vill jag givetvis inte att vi tar med oss.

Imorgon är det dags för ytterligare en träningsmatch, och denna gången gästas vi av Ekeby! Något speciellt du vill få ut av denna match?


Jag både tror och hoppas att vi kommer att ha mycket boll och få föra matchen. Vilket bör leda till att vi får fart på anfallsspelet framförallt. Spelet på träningarna har vi börjat få igång riktigt bra, så nu hoppas jag att vi lyckas ta med oss det till matcherna också.


Några gissningar gällande matchbilden? Hittills har ni 1 vinst och 1 förlust i träningsmatcherna, hur går det i denna?


Som jag nämnde innan så kommer vi bara bollförande och där Ekeby säkert kommer spela mycket på kontringar, så det gäller att vi är vakna. Jag tror matchen kommer att sluta 6-3 till vår fördel. Hoppas även att vi kan spela en hel match utan en massa dippar.


Vi tackar Daniel för detta, önskar laget lycka till på lördagens match! Och hoppas givetvis att det blir en klar seger för IBK.

Inför IBK Finn med Daniel Hansson
2017-09-08 10:46
Säsongens första träningsmatch är avklarad och den slutade med en 6-5 seger över SS Sofiero förra veckan.

Denna helgen, närmare bestämt kl 14,00 är det IBK Finn som gästar Genarps Idrottshall för träningsmatch nummer 2.

Inför matchen har vi tagit oss ett snack med hemmalagets tränare som även är en före detta IBK Finn-spelare.

Hej Daniel! Det blev seger i säsongens första träningsmatch mot SS Sofiero med 6-5. Din bild av matchen?

Hej! Tycker att vi följer vår matchplan och gör det riktigt bra de 2 första perioderna, där vi har med oss en ledning med 5-2 inför sista. I sista perioden börjar dock tröttheten leta sig fram och vi blir slarviga i försvarsspelet och tar allt för långa byten. Men det blev som sagt en stabil 6-5 seger, där siffrorna inte speglar matchbilden, utan vi borde vunnit med en 4-5 bollar.

Vad tar ni med er från förra matchen och jobbar vidare på mot IBK Finn?


Vi tar absolut med oss vårt tighta försvarsspel från de 2 första perioderna. Och Sen tar vi även med vårt anfallsspel, där vi skapade mycket lägen!


Vad tror du om matchbilden? Något slutresultat?


IBK Finn har många gamla rävar i laget, så där finns mycket rutin. Jag tror dem kommer att äga mycket boll och vi får jaga. Därav gäller det att vi lägger rätt (campar som det heter på Sandbergs cs-språk) och inte bjuder på några extra ytor. Tror att matchen slutar 5-5 efter att vi kontrat in 2 bollar på slutet genom vår speedkula Victor.


Vi tackar Daniel för denna snabba breifing vi fått gällande läget! På lördag kl 14,00 är det dags igen! Hoppas vi ses i hallen!

Spelade matcher
Sön 19/3 15:00
11 - 5  
Tor 16/3 20:00
5 - 0  
Sön 12/3 12:00
4 - 11
Sön 5/3 18:00
6 - 9  
Fre 10/2 19:30
13 - 8  
Fre 3/2 20:00
8 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IBK Genarp, 27/03 19:44 
IBK Genarp, 21/03 09:58 
IBK Genarp, 14/03 10:53 
IBK Genarp, 13/03 21:55 
 
Köpa kläder
Sponsorer